Download PDF

Hofkens-Gommers

Printer-friendly versionPDF version
Nieuws: 

folder: 

Butcher Profile Panel

 • Butcher Profile

  Adres:
  Anselmostraat 22, Antwerpen
  Email:
  slagerij@hofkens.be
  Telefoon:
  03/237 65 44
  Fax:
  03/237 65 44
  Website:
  Openingsuren
  Ma:
  08:00 - 18:30
  Di:
  08:00 - 18:30
  Wo:
  08:00 - 18:30
  Do:
  08:00 - 18:30
  Vr:
  08:00 - 18:30
  Za:
  08:00 - 14:00
  Zo:
  Gesloten
  •  ’t Zit in de familie

   VLEES; de familie Hofkens heeft er altijd kaas van gegeten. Het begon drie generaties geleden in Hoogstraten met grootvader Charel Hofkens die besloot om, naast zijn veehandel en slachthuis, ook een slagerij te openen. We zitten in het begin van de vorige eeuw, waar het toen geen rariteit was om “van riek tot vork” het ganse productieproces in je achtertuin te soigneren. Het ging verder met vader Fons, die ook kweekte in eigen stallen, maar besloot een slagerij te openen in het hartje van de stad Antwerpen. In 1977 komt zoon Karl op 17-jarige leeftijd werken in de zaak van zijn ouders. Hij huwt in 1981 met Gerda en ze nemen de zaak over, om ze verder uit te bouwen tot de moderne slagerij die tot op heden haar naam nog steeds eer aandoet.

    

   Ambacht centraal

   Karl werkt met dezelfde originele recepten en bereidt eerlijke vleeswaren met even veel liefde als zijn vader & grootvader. Alleen gebeurt nu alles met de allernieuwste apparatuur (en staan de koeien niet meer achter de hoek te grazen).  “We zijn fier om tot één van de weinige slagers te behoren, die nog steeds de dieren op de boerderij selecteren, om alzo zeker te zijn dat we topkwaliteit in huis halen”. De liefde voor het ambacht staat centraal, en dat proef je. Karl rookt nog steeds elke week zelf zijn filet d’Anvers, spek, bacon, boerenhespen & filet de Saxe. De traiteurliefde van Gerda vind je dan weer terug in de dagverse salades en bereide gerechten. “Na drie generaties ervaring groeide onze zaak uit tot een moderne, ambachtelijke slagerij, met als uitgangspunt een optimale kwaliteitsbeheersing vanaf de inkoop van het vlees tot en met de presentatie in de toonbank.”

    

   Face-lift

   De constante uitbreiding van ons assortiment, onze doorgedreven zin voor hygiëne & kwaliteit en het aanbod van nieuwe technieken & mogelijkheden moedigen ons aan om onze slagerij opnieuw te vernieuwen.” De koelingen worden geoptimaliseerd en de zaak krijgt een modern jasje zodat het vers vlees, de charcuterie, de kazen en de traiteurartikelen de presentatie krijgen die ze verdienen.  De plannen voor de make-over liggen nog tot dit najaar ongeduldig te wachten op verwezenlijking.

    

   Vakbroeders

   Slagerij Hofkens is sinds 1987 lid van “de Clubslagers”, waar Karl al meer dan 20 jaar actief meedraait als bestuurslid. “Het grootste deel van ons assortiment bestaat uit zelf vervaardigde producten. Voor de producten die we niet (meer) zelf maken, kunnen we binnen de Club bij elkaar terecht. Talenten worden ten volle benut, specialisaties worden onderling gedeeld waardoor al onze klanten, eender waar, alleen de beste producten voorgeschoteld krijgen.”                                                                                                                                                   Als trots bestuurslid staat Karl mee aan de wieg van de fusie van de Clubslagers met de Topklasse om alzo de nieuwe vereniging “Klasse Clubslagers” te stichten; “We gaan een mooie tijd tegemoet: we krijgen er nieuwe vakbroeders bij! Niet alleen meer talent en meer mogelijkheden om van elkaar bij te leren, maar ook versterking in onze gezamenlijke zoektocht naar verbetering, nieuwe recepten en nieuwe acties om de klant te blijven plezieren. Samen gaan we voor perfectie!