Historiek

Klasse Clubslagers … wat vooraf ging…

_____________________________________________________________________________

Begin de jaren 70 opperde een groepje slagers het idee om nauwer samen te gaan werken en een soort van ‘denk-tank’ te vormen.  Zij richtten de organisatie ‘Clubslagers’ op; een 25-tal zelfstandige slagers uit Antwerpen en Oost-Vlaanderen.  Er werd gewerkt rond de ontwikkeling van nieuwe producten en de verbetering van zelfbereide vleeswaren. Op vakwedstrijden ijverden de leden met succes naar goud!

Een andere groep collega-slagers sloot zich ondertussen aan bij de Nederlandse groepering ‘Topslagers’.  Zij hielden zich hoofdzakelijk bezig met het voeren van publiciteit en marketing.  Hierin onderscheidde zich ook nog eens de ‘Topklasse’.  Kwaliteit, hygiëne, versheid, assortiment en service stonden hier centraal.

Beide organisaties trachtten zo goed mogelijk de markt en de vraag van hun klanten te volgen.  In de jaren 80 en vooral de jaren 90 werd het beroep ‘slager’ veel meer dan alleen maar vers vlees verkopen: kant en klare traiteurgerechten, promotionele acties, culinair advies naar de klant toe, … 

Maar concurreren met onder andere grote supermarkten werd er niet makkelijker op.  Zelfstandige slagers doen dagelijks hun uiterste best om hun klanten zo goed mogelijk te verwennen, maar daar hangt een prijskaartje aan vast.  Eén grote groep, met de neuzen in dezelfde richting, staat veel sterker dan vele kleintjes …

‘Clubslagers’ en ‘Topklasse’ gingen beiden op zoek naar gelijkgestemde zielen en vonden elkaar…

De fusie tussen ex-Topklasse en ex-Clubslagers werd realiteit in mei 2011.

"KLASSE CLUBSLAGERS” staat voor een 'club' van zelfstandige slagers die met 'klasse' (producten) hun klanten willen verwennen!